Rulouri cu scortisoara insiropate

de Miha in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 6868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • ~50 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu scortisoara insiropate:

Nu va pot descrie in cuvinte cat de bune pot fi aceste rulouri cu scortisoara.

Initial, am vrut sa fac reteta de "Rolls Cinnabon", dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: "vreau sa mananc branzica de-a mea" :))) Asa ca am ramas fara branza pentru rolls-uri. Dar nu m-am descurajat, am zambit si-am mers mai departe... :))

Aluatul este acelasi ce l-am tot facut in ultima vreme, pentru cornurile pufoase cu nuca si pentru cozonac. E atat de bun, moale si pufos incat efectiv m-am indragostit de el. :))

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform.

Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia.

Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte. De insiropat le insiropati dupa dorinta, mai mult sau mai putin, dar cu mult sirop sunt delicioase, va asigur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu scortisoara insiropate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Miha 1

11.05.2011, 15:50

Pare-mi-se ca mataluta erai la cumatrie cand eu imparteam placinte. Iu iu iu cumatra mareee...

Angelina_Elena 1

21.06.2012, 13:39

wow cum arata!sunt delicioase!

Miha 1

21.06.2012, 15:49

Multumesc Daria!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo